Anderen over Hart op de Tong Therapeutisch bordspel

  Op het Eva.eo.nl platform lees je het volgende interview: https://eva.eo.nl/artikel/2019/10/mijn-dochters-rouwden-allemaal-op-een-andere-manier

Aanbeveling:

Ik ben blij dat Gea het therapeutisch bordspel ‘Hart op de Tong’ heeft ontwikkeld. In mijn praktijk miste ik een bordspel om op een laagdrempelige manier met kinderen en jongeren in gesprek te gaan over echtscheiding. Het spel is mooi en zorgvuldig vorm gegeven en heeft vragen die gaan over voor, tijdens en na de scheiding.

Ik beveel dit spel dan ook van harte aan!

Henriette Doosje, rouwtherapeut/docent/trainer

Recensie ‘Hart op de Tong’ door Eye-4U, buddyproject voor jongeren in (echt)scheidingssituaties

Hart op de Tong maakt het voor ons mogelijk om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met jongeren in (echt)scheidingssituaties. Het onderwerp wordt minder beladen door de spelvorm. 

Van de jongeren zelf krijgen we ook positieve reacties:
“Ik ga op een andere manier over de scheiding praten”
“Je praat over onderwerpen die anders niet aan de orde komen”
“Nu moet ik ineens over lastige onderwerpen praten en dat is toch best fijn”
Het spel wordt binnen Eye-4U veelvuldig gebruikt en op verschillende manieren ingezet. In alle gevallen merken wij dat het onderwerp bespreekbaar wordt omdat het spel ervoor zorgt dat de vragen de jongeren niet overvallen. Gevoelige onderwerpen kunnen besproken worden binnen een veilige omgeving. Jongeren worden door creatieve en actieve werkvormen in hun eigen taal aangesproken. Het levert de jongeren vaak nieuwe perspectieven en inzichten op. Binnen Eye-4U zijn we erg enthousiast over dit spel en we bevelen het van harte aan voor iedereen die werkt met deze doelgroep!

Andere ervaring:

Vele jaren heb ik in ontkenning geleefd. Verlies, echtscheiding en misbruik trokken hun sporen door mijn jeugd. Door de dingen te verdringen kon ik mijzelf in stand houden. Mede door ‘Hart op de Tong’ kon het patroon van verdringen doorbroken worden. Niet makkelijk en enorm confronterend maar het gaf mij de mogelijkheid om dingen in een nieuw perspectief te zien. Op eenvoudige wijze worden gevoelige snaren geraakt in een beschermde omgeving. Bespreekbaar maken van wat zolang weggestopt is gaf mij een nieuwe impuls om alles op alles te zetten om te voorkomen dat mijn relatie met mijn vrouw en kinderen eenzelfde negatieve wending zou krijgen. Ik kan alleen maar zeggen; was dit er 35 jaar geleden maar geweest. Kinderen verdienen het om in een veilige en beschermde omgeving op te groeien. ‘Hart op de Tong’ vind ik een fantastisch medium om zowel kinderen als ook volwassenen te helpen relationele traumatische ervaringen te verwerken.

Cor

 

Rouw/Verliescoach
Jeugd/Kindercoach
Uitgever therapeutisch spel Hart op de Tong