Hart op de tong in beeld

Soms gebeuren er dingen waarvoor je het kind had willen beschermen, of is het kind juist heel boos of verdrietig, zonder dat je als ouder precies weet waarom. Zowel de ouder als het kind kan zich dan erg machteloos voelen. Om inzicht te krijgen waar  boosheid, angst of verdriet vandaan komt wordt de situatie letterlijk door het kind zelf op tafel gezet met playmobil en duplo materiaal. Voor veel kinderen kan werken met een beeldtaal (oa playmobil poppetjes)  het makkelijker maken inzicht in je eigen situatie te krijgen. Je ziet jezelf, je dierbaren en belangrijke gebeurtenissen letterlijk, in jouw context, voor je op tafel staan.

Wanneer kan Harmony Coaching je kind/tiener helpen?

  • Als ouders gescheiden zijn
  • Bij verlies van een dierbaar persoon
  • Bij chronische of ernstige ziekte
  • Als het niet lekker in zijn vel zit
  • Als er gedragsproblemen zijn thuis en/of op school
  • Bij angstig of terug getrokken gedrag
  • Bij druk of chaotisch gedrag
  • Als het gepest wordt
  • Bij sociale problemen
  • Bij een negatief zelfbeeld

Werkwijze

Bij Harmony Coaching staat persoonlijke begeleiding centraal. In een aantal individuele gesprekken gaan we samen aan de slag met waar jij tegen aanloopt. In de intake bekijken we hoeveel gesprekken nodig zijn. In de meeste gevallen zijn 3 tot 8 gesprekken voldoende.

Bij jonge kinderen is het prettig als een ouder (op de achtergrond) aanwezig is bij de gesprekken.

Bij scheiding krijgt u als ouders een intake formulier, wat beide ouders dienen in te vullen. Hiermee geeft u beiden toestemming voor de coaching van uw kind. Wanneer dit niet mogelijk is, kan er hulp worden geboden aan de ouder met de hulpvraag.

De individuele gesprekken vinden plaats in mijn praktijk aan huis. In overleg kan ik bij u thuis komen, meer informatie vindt u op de pagina Praktisch.

Therapeutisch bordspel ‘Hart op de Tong’
Speciaal voor kinderen van gescheiden ouders heb ik het spel ‘Hart op de Tong‘ ontwikkeld. Dit is een therapeutisch bordspel, dat ik gebruik bij individuele gesprekken en groepen. In een veilige setting komen vragen voorbij als ‘Mocht jij zelf kiezen bij wie je ging wonen?’ ‘Wat mis je het meest sinds je ouders uit elkaar zijn?’.

Er is nu ook een uitbreidingsset Hart op de tong in beeldMet vragen wordt de gebeurtenis in beeld gebracht. De gebeurtenis kan ziekte, overlijden, verhuizen, pesten, ongeluk, misbruik etc. zijn.

 

 

 

 

 

Rouw/Verliescoach
Jeugd/Kindercoach
Uitgever therapeutisch spel Hart op de Tong