Rouw & verlies

Als het verlies even te zwaar is, loop ik met je mee.

Overlijden
Het verlies van een dierbare maakt veel emoties los. Boosheid, onmacht, verdriet, opluchting na lang lijden, eenzaamheid. Als het moeilijk is om hier zelf mee om te gaan, kan ik je daarbij helpen.

Ik put hierbij uit mijn opleiding tot rouwbegeleider en mijn eigen levenservaring. Natuurlijk staat jouw of jullie verhaal centraal.

Leren om je verdriet de ruimte te geven, dat helpt je om te gaan met het verlies. Geleidelijk zul je het verlies minder op de voorgrond ervaren en kun je je leven weer oppakken.

Echtscheiding
Verlies betekent niet alleen overlijden, juist bij scheiding speelt rouw een grote rol. Afscheid nemen van een vertrouwde situatie, loslaten van wat voorbij is. Dit geldt voor de ouders die gaan scheiden én voor de kinderen.

Kinderen kiezen zelf niet voor de scheiding, het overkomt hen. Omgaan met deze ingrijpende situatie, kost moeite. Ik heb hier o.a. het therapeutisch bordspel Hart op de Tong voor ontwikkeld. Ook heb ik groepen voor kinderen van gescheiden ouders. Daar leert een kind in een veilige setting met lotgenoten omgaan met alle complexe emoties.

Burn-out en ontslag
Ook in je werk komen verlieservaringen voor. Bij het verliezen van je baan, komt een soort rouwproces op gang. Hetzelfde geldt voor een burn-out. Loslaten van je ‘werkende’ identiteit, dat kost veel moeite. Bij alle werk gerelateerde situaties bied ik persoonlijke coaching. Samen kijken we naar wat je nodig hebt.

Rouw/Verliescoach
Jeugd/Kindercoach
Uitgever therapeutisch spel Hart op de Tong